Kodsnack 246 - Komplex kod som ser ut som skräp och fungerar

Ladda ner (mp3)

Tobias, Amanda, Martin och Fredrik diskuterar komplexitet, både i egen kod och i den stapel av kod på vilken vi bygger vår egen kod. Vi utgår från artikeln Software complexity is killing us och drar iväg på våra egna tankespår och kodbaser därifrån. Vi kommer också in på skillnaden i att skriva och utveckla mest för sig själv i enmansprojekt kontra i större projekt. Vi tar upp glädjen i att skriva om (eller ännu hellre slänga bort) kod, och klassiska svåra och snåriga ställen i koden där folk i bästa fall vågar lägga till saker men definitivt inte omarbeta.

Det hjälper förstås inte att de områden vi arbetar med är både så breda och djupa att ingen längre kan ha bra koll på mer än sin ganska noga valda del.

Har någon som lyssnar tankar om komplexitet? Bra verktyg för att visualisera olika aspekter eller möjliga problemområden? Hör av er!

Ett stort tack till Cloudnet som sponsrar vår VPS!

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack, @tobiashieta, @oferlund, @itssotoday och @bjoreman på Twitter, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna recensera oss i iTunes!

Länkar

Titlar