Kodsnack 583 - Vi tar smällen i ramverket, med Tobbe Lundberg

Ladda ner (mp3)

Fredrik snackar med Tobbe Lundberg om Redwood - ett “appramverk för startups”.

Tobbes väg till Redwood går bland annat via en bilmekaniker, en webbshop, och massor av trasiga sökvägar på Windows.

Vi hinner också med en liten rapport från konferensen JSDay i Verona, inklusive några favoritpresentationer.

Redwood vill vara ett bra ramverk för små organisationer som vill ha ett ramverk som hjälper en att få igång och underhålla hela webbapplikationens stack - både på klient och server. Fredrik känner att det skulle kunna vara något för honom, något som röjer undan många av de beslut man kan gräva ner sig i innan man ens kommit igång med ett projekt - Från vilka ramverk man ska välja, via hur man löser inloggning, och hela vägen till hur tusan man sjösätter sin skapelse.

Tobias berättar om hur han hittade till Redwood, och hur hela Redwood utvecklats och utvecklas. Just nu försöker man till exempel styra bort från att bygga API:er på förhand bara för att man gissar att man behöver det senare.

Serverkomponenter i React: en rolig och komplicerad utmaning där Redwood tar komplexitetssmällen åt användarna. Fredrik undrar: kan man komma till en punkt då man faktiskt kan börja förenkla och minska komplexiteten i alla webbtekniktravar? Tobbe tror inte vi är där riktigt än.

Det är lätt att fastna i att bygga ramverk, och glömma bort att bygga saker med ramverket också för att få nya insikter.

Redwood lägger mycket fokus på utvecklarupplevelsen - till exempel att det ska vara enkelt och smärtfritt att uppdatera mellan versioner.

Ett stort tack till Cloudnet som sponsrar vår VPS!

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack, @thieta, @krig, och @bjoreman på Mastodon, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna recensera oss i iTunes! Du kan också stödja podden genom att ge oss en kaffe (eller två!) på Ko-fi, eller handla något i vår butik.

Länkar

Titlar