Kodsnack 581 - Jag ingår i ett större sammanhang

Ladda ner (mp3)

Fredrik och Tobias svarar på lyssnarfrågor, om jobbtrivsel, stora organisationer, Copilot, och C++ minnesproblem.

Hur trivs vi på våra jobb - i stor organisation respektive länge i samma organisation? Att lära sig lägga dåliga beslut uppifrån åt sidan och dels inte fästa sig för mycket vid det, dels lita på att det kan finnas bra anledningar även om man själv inte märker dem. Att jobba i ett större företag kan göra det lite lättare att hålla distans.

Vad har vi för erfarenheter av Copilot? Starkt varierande beroende på språk och projekt, visar det sig. Oförutsägbarheten kring vad som kommer att hända när man trycker på tabbtangenten är dock genomgående.

Sedan diskuterar vi Vita husets uppmaning att använda minnessäkra språk. Det känns lite som ett problem C++-kommittén har skapat för sig själva. Tobias har förresten skrivit lite Rust och delar med sig av några tidiga upplevelser.

Som avslutning: en väldigt kort recension av Tobias nya tvåskärmslaptop, och en lite längre av hans nya Voyagertangentbord.

Ett stort tack till Cloudnet som sponsrar vår VPS!

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack, @thieta, @krig, och @bjoreman på Mastodon, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna recensera oss i iTunes! Du kan också stödja podden genom att ge oss en kaffe (eller två!) på Ko-fi, eller handla något i vår butik.

Länkar

Titlar