Kodsnack 579 - Naturligt mingel, med Anna Odhner och Ann Sandström

Ladda ner (mp3)

Fredrik snackar med Anna Odhner och Ann Sandström om konferensen Agila Sverige, och om agilitet i allmänhet.

Agila Sverige är “en av de mest sociala konferenser man kan tänka sig”, och en konferens där man får höra från folk som inte hörs så ofta på konferenser och i andra sammanhang. 2024 års upplaga går av stapeln 30 och 31 maj i Stockholm, och det finns biljetter kvar för den som är snabb! Deltagarna styr en stor del av innehållet, och alla tal är av blixtlängd, perfekt för oss med sådär förmåga att fokusera långa stunder.

Hur fungerar en konferens som denna? Hur väljs talarna ut? Anna och Ann berättar om upplägget, både bakom kulisserna och hur det fungerar för den som är vanlig konferensbesökare.

Efter att ha diskuterat konferensen kommer diskussionen ganska naturligt in på agilt arbetssätt i allmänhet. Situationsanpassning är viktigt. Ingen jobbar på hela företaget, eller i ett generellt team. Alla jobbar i sin egen speciella situation.

Att hålla ihop team är kanske något vi fokuserar alldeles för mycket på? Eller att alla “ska” kunna vara bra på allt. Allt samarbete måste inte betyda att man jobbar tillsammans på exakt samma sak exakt samtidigt. Det kan lika gärna vara att jag avlastar någon med en uppgift jag kan göra bra så att de kan fokusera på ett problem inom sitt expertisområde.

Trender inom agilitet leder över på diskussion om hur man sätter upp sina API:er mellan personer och team, och hur man som utvecklare gärna vill sätta upp strukturer och processer utifrån sitt eget perspektiv. Det är faktiskt viktigt att folk på andra håll i organisationen (inte minst högre upp) förstår ungefär vad man håller på med och varför.

Som avslutning diskuterar vi glädjen i ideellt arbete och allt positivt man får ut av det.

Ett stort tack till Cloudnet som sponsrar vår VPS!

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack, @thieta, @krig, och @bjoreman på Mastodon, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna recensera oss i iTunes! Du kan också stödja podden genom att ge oss en kaffe (eller två!) på Ko-fi, eller handla något i vår butik.

Länkar

Tre tips på tal från tidigare år:

Titlar