Kodsnack 572 - Perfekt tillfälle att åka till Bryssel, med Daniel Stenberg

Ladda ner (mp3)

Fredrik snackar med Daniel Stenberg om konferensen FOSDEM och om utmaningarna med CVE-systemet för att dokumentera och publicera säkerhetsproblem.

Fredrik har varit sugen på FOSDEM i ett par år. Daniel som är riktigt proffs berättar om hur konferensen är (skönt kaotisk, och biljettfri!), hur saker funkar, och kommer med lite tips som att kolla upp vad som händer dagarna intill konferensen och handla lunch kvart över tio på förmiddagen (eller ännu hellre bara följa med strömmen och se vad det blir).

Har någon lyssnare koll på en stor samling FOSDEM-tröjor från konferensens olika år? Vi skulle jättegärna vilja se en bild på en sådan garderob!

Kodsnacks spelsylt kommer tillbaka redan 9 mars, läs mer på https://itch.io/jam/spelsylt10, och häng med alla trevliga människor i kanalen #spelsylt i Kodsnacks Slack! Ett presentkort på 500 kronor och en hel massa ära står på spel!

Sedan diskuterar CVE-systemet - ett system som är byggt för en värld som såg lite annorlunda ut än idag. Daniel berättar om de CVE-bekymmer som drabbat Curl och många andra projekt, och vilka problem som finns med systemet.

Ett stort tack till Cloudnet som sponsrar vår VPS!

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack, @thieta, @krig, och @bjoreman på Mastodon, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna recensera oss i iTunes! Du kan också stödja podden genom att ge oss en kaffe (eller två!) på Ko-fi, eller handla något i vår butik.

Länkar

Titlar