Kodsnack 571 - En generalisering över alla statyer

Ladda ner (mp3)

Kristoffer och Fredrik snackar inför och med publik om tangentbord, fördelar och nackdelar med AI, och om att jobba via satellit medan isbergen glider förbi ens båt.

Avsnittet är inspelat på after work hos Net insight, som också är veckans sponsor! Stort tack till dem för initiativet, utrymmet, och förtäringen!

Net Insight bygger både hård- och mjukvara själva och har en platt organisation med självgående team som verkligen tar helhetsansvar för det man bygger. De söker både utvecklare och produktägare, och det finns massor av supererfarna kollegor att lära av och med. Just nu lediga jobb finns längre ner i avsnittsinfon och såklart på netinsight.net

Och ja, Kristoffer konsultar just nu där och trivs väldigt bra!

Som uppvärmning demonstrerar Kristoffer sin någon vecka gamla tangentbordslayout och berättar ungefär hur tankarna i och kring den gått.

En titt på agendan: Mötesagenda genererad av urflippad ChatGPT

Sedan blir det ett utförligt AI-snack med publik. Tester kanske är ett bra användningsområde ändå? Är språkmodellerna idag i ett lokal maximum, eller kan de hyfsat rakt utvecklas till att få färre av de brister och problem de har idag? Och hur påverkas man om man lär sig programmera idag, med språkmodeller som ett ständigt närvarande verktyg? Vi diskuterar att stora modeller skapar någon sorts genomsnittligt bra innehåll, möjliga fördelar med mindre modeller, jämför med hjälpsamma IDE:er, och mycket mer.

Sist men inte minst: en liten berättelse om hur det är att jobba via satellit från en båt utanför Grönland.

Ett stort tack till Cloudnet som sponsrar vår VPS!

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack, @thieta, @krig, och @bjoreman på Mastodon, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna recensera oss i iTunes! Du kan också stödja podden genom att ge oss en kaffe (eller två!) på Ko-fi, eller handla något i vår butik.

Länkar

Titlar