Kodsnack 548 - Programmerarklostret

Ladda ner (mp3)

Fredrik och Kristoffer snackar att jobba som eremit, Benediktinregeln, och Marc Andreessens bottenlösa manifest utan djup. Somliga har verkligen en oväntad förmåga att inte tänka djupare.

Fredrik har länge känt sig tilltalad av idén om Greycations - att åka iväg någonstans och jobba med ännu färre distraktioner och vardagssysslor än vanligt. Efter ett par dagar med jobb från hotellrum känner han att han fått vatten på sin egen kvarn. Kristoffer har inte provat men lockas också av tanken att jobba i andra miljöer och med andra rutiner. Programmeringskloster, eremitliv, och munkjobb leder naturligt över på en diskussion av Benediktinregeln, som av någon anledning också fått bli etikregeln för Sqlite.

Sist men tyvärr inte minst en frustrerad dykning i dumheterna Marc Andreessen producerat på sistone. Fredrik tycker att begreppet teknikoptimism kan ha sin nytta i världen, men inte på ett sätt som har något alls att göra med den gegga av ord Marc förhoppningsvis använt Chatgpt för att producera.

Ett stort tack till Cloudnet som sponsrar vår VPS!

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack, @thieta, @krig, och @bjoreman på Mastodon, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna recensera oss i iTunes! Du kan också stödja podden genom att ge oss en kaffe (eller två!) på Ko-fi, eller handla något i vår butik.

Länkar

Titlar