Kodsnack 442 - Den bästa handklappen som går att få, med Niklas Backlund, Anders Ljung, och Erik Söderberg

Ladda ner (mp3)

Fredrik snackar med gänget bakom Robotic bean - Niklas Backlund (utveckling), Erik Söderberg (grafik), och Anders Ljung (det tråkiga). Robotic beans skapar plugins för ljudbearbetning, till exempel oerhört stiliga Hand clap studio.

Vi snackar bland annat om hur Robotic bean kom till, om ljudprograms fascinerande estetik. Om hur utseendet påverkar hur det upplevs låta, och om hur ett genomtänkt utseende kan tvinga en att komma fram till något som också fungerar bättre och är lättare att använda.

Vi diskuterar vad plugins är skrivna i, supportens glädje och börda, vad som är lätt och svårt med att skriva plugins, och charmen i genomtänkta produkter som gör en sak riktigt bra.

Fredrik blir sugen på att designa mer unika gränssnitt.

Och nog borde det finnas mer att göra kring bra verktyg för att få poddar att låta bättre?

Ett stort tack till Cloudnet som sponsrar vår VPS!

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack, @tobiashieta, @oferlund, och @bjoreman på Twitter, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna recensera oss i iTunes! Du kan också stödja podden genom att ge oss en kaffe (eller två!) på Ko-fi, eller handla något i vår butik.

Länkar

Titlar