Kodsnack 249 - Nu kör vi fyra år till

Ladda ner (mp3)

Fredrik snackar med Olle Landin, en av grundarna av FEO media som skapade Quizkampen. Olle och de övriga sålde under hösten företaget och nu jobbar helt med egna projekt.

Vi följer bland annat upp tidigare avsnitt om att skriva fin kod mot kod som fungerar, kopplat till liknande diskussioner i Spelskaparna, och även en del om problemen med att komma igång med modern webbutveckling och andra stora teknikstaplar. Vi diskuterar också utvecklingens problem med att släppa saker och kunna gå vidare till något annat, både för att det är kul att finslipa saker, och för att det många gånger finns både efterfrågan och pengar i att fortsätta underhålla och vidareutveckla något istället för att göra något helt nytt.

Vi pratar också om hur uppmärksamhet är det alla jagar, att jaga eller respektera användares tid och försöka komma ur hela uppmärksamhetshjulet. Kan vi inte designa, och tjäna på att designa, sitt spel eller tjänst för att ta så lite tid och uppmärksamhet som möjligt? Vi kommer till och med in på mer positiva filterbubblor - som poddar och Slack-grupper - lite mer skyddade miljöer som hjälper en att diskutera, prova och formulera tankar och idéer.

Avsnittet sponsras till vår stora glädje av Developers bay - Sveriges främsta agentur och nätverk för IT-specialister! Developers bay hjälper dig som frilansar att hitta intressanta uppdrag, och ger dig ett nätverk av kollegor och trevliga aktiviteter. Surfa in på developersbay.se eller skicka ett mejl till hello@developersbay.se om du vill veta mer!

Ett stort tack till Cloudnet som sponsrar vår VPS!

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack, @tobiashieta, @oferlund, @itssotoday och @bjoreman på Twitter, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna recensera oss i iTunes!

Länkar

Titlar